Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

1. Ποιοί Είμαστε

Η παρούσα ιστοσελίδα ανήκει και τηρείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία μας, «ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» (Athens International Childrens Film Festival – ATHICFF), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, Ελλάδα, επί της Πλατείας Καρύτση 5,  ο δε αριθμός ΓΕΜΗ της εταιρίας μας έχει ως εξής: 150095801000.

H εταιρία μας («ATHICFF» ή/και «Εταιρία») ιδρύθηκε για να υποστηρίξει και προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.

Όσον αφορά δε τα προσωπικά σας δεδομένα, σας διαβεβαιώνουμε ότι το ATHICFF καταβάλλει κάθε προσπάθεια και λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προστασία αυτών και τη συμμόρφωση με τις διατάξεις του Κανονισμού της Ευρωπαικής Ένωσης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GeneralDataProtectionRegulation – εφεξής “GDPR”).

Κατωτέρω σας ενημερώνουμε ποια είναι τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε, πώς τα συλλέγουμε, τα αποθηκεύουμε και τα χρησιμοποιούμε και για ποιο σκοπό, καθώς, επίσης, και ποια είναι τα σχετικά σας δικαιώματα σε περίπτωση που θεωρήσετε ότι το ATHICFF προέβη σε παραβίαση αυτών.

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε με προσοχή την κάτωθι πολιτική μας προστασία προσωπικών δεδομένων, με την οποία κατά την πρόσβασή σας στην ιστοσελίδα μας συμφωνείτε, ενώ σε περίπτωσή που για οιονδήποτε λόγο διαφωνείτε καλείστε να απέχετε από τη χρήση και πλοήγηση σε αυτήν.

2. Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε – Φόρμα ενημερωτικού δελτίου (Newsletter form)

Το ATHICFF συλλέγει και επεξεργάζεται τα κάτωθι προσωπικά δεδομένα των χρηστών της ιστοσελίδας του:

  • Όνομα
  • Διεύθυνση
  • E-mail
  • Τηλέφωνο (κατά περίπτωση)
  • Ημερομηνία γέννησης (κατά περίπτωση)

Το ATHICFF ενδέχεται να προβαίνει σε συλλογή και επεξεργασία και λοιπών δεδομένων, όπως διεύθυνση IP, είδος και έκδοση browser, διάρκεια και ώρα επίσκεψης, συχνότητα (usage data). Η πηγή των δεδομένων χρήσης (usage data) είναι η Google Analytics. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Αnalytics συλλέγει και επεξεργάζεται τα εν λόγω δεδομένα σας παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στην εξής ιστοσελίδα: www.google.com/policies/privacy/partners/.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη δημιουργία του δικού σας λογαριασμού, μέσω της δικής μας ιστοσελίδας ή/και της πλατφόρμας Shift72 (Shift72”, με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, για πληροφορίες σχετικά με τους όρους χρήσης και πολιτικής προστασίας δεδομένων παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: https://www.shift72.com/terms-of-service και https://www.shift72.com/privacy-policy), τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται στο διακομηστή του ATHICFF ή/και στο διακομηστή του παρόχου μας, Mailchimp, ή/και στο διακομηστή της συνεργαζόμενης με εμάς πλατφόρμας shift72).

Όσον αφορά την τυχόν εγγραφή σας στο «Νewsletter», η ηλεκτρονική σας διεύθυνση θα αποθηκευτεί στο διακομηστή του παρόχου μας, Mailchimp. Χρησιμοποιώντας έλεγχο ταυτότητας δύο επιπέδων, μετά την υποβολή του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, θα λάβετε ένα μήνυμα επικύρωσης της εγγραφής σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Μόνο εάν αποδεχτείτε την εγγραφή σας δια αυτού του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα πραγματοποιηθεί η εγγραφή σας στο ενημερωτικό μας δελτίο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Mailchimp, μπορείτε να ανατρέξετε στην πολιτική απορρήτου του (https://mailchimp.com/).

Τα ενημερωτικά δελτία που στέλνουμε αφορούν κυρίως στα νέα και στα επιτεύγματα του ATHICFF, ενδέχεται δε να χρησιμοποιηθούν και για λόγους προώθησης/μάρκετινγκ ATHICFF, ενώ δεν διαφημίζονται άλλες εταιρίες ή προϊόντα.

Τα δεδομένα που αποθηκεύουμε, τα προστατεύσουμε με εμπορικά αποδεκτά μέσα για την αποφυγή απώλειας και κλοπής, καθώς και μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, αποκάλυψης, αντιγραφής, χρήσης ή τροποποίησης.

Μπορείτε να ενημερώσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ή να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή, ακολουθώντας τους αντίστοιχους συνδέσμους που μπορείτε να βρείτε στο κάτω μέρος όλων των ενημερωτικών δελτίων που λαμβάνετε από εμάς. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ενημερώσετε ή/και διαγράψετε το λογαριασμό σας ή/και να διαγράψετε τα δεδομένα σας στην εξής διεύθυνση: info@athicff.com.

3. Σκοπός συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα ως άνω προσωπικά δεδομένα μόνο προς το σκοπό παροχής της υπηρεσίας που ζητήσατε, αποστολής ενημερωτικών επιστολών και εν γένει ενημερωτικού υλικού (newsletters σχετικά με νέα, εκδηλώσεις, το πρόγραμμα του ATHICFF κ.λπ.), αποστολής ευχών ενόψει εορτών (greetings), καθώς επίσης και προς το σκοπό προώθησης/μάρκετινγκ των υπηρεσιών μας και επικοινωνίας μαζί σας, όποτε και εφόσον απαιτηθεί.

Το ATHICFF ενδέχεται να προβεί σε χρήση των ως άνω δεδομένων και προς το σκοπό παρακολούθησης και ανάλυσης της χρήσης της ιστοσελίδας του, καθώς και προς το σκοπό βελτίωσης αυτής και των υπηρεσιών του.

Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν παραχωρούνται σε τρίτους. Η εταιρία μας δεν γνωστοποιεί και δεν προβαίνει σε εκμίσθωση, πώληση ή/και γνωστοποίηση των προσωπικών σας δεδομένων σε τρίτους, εκτός και αν έχουμε τη συναίνεσή σας ως προς αυτό ή/και αν εκ του νόμου επιβάλλεται.

Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με δίκαιο και νόμιμο τρόπο, εις γνώσιν σας και με τη συγκατάθεσή σας.

 

4. Αποθήκευση προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται σε διακομιστή (server) της εταιρίας φιλοξενίας του ATHICFF. Η εν λόγω εταιρία φιλοξενίας είναι η εταιρία “Digitalocean, Inc” (https://www.digitalocean.com/) η οποία εδρεύει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι, ωστόσο, απολύτως συμβατή με το GDPR. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της ως άνω εταιρίας φιλοξενίας μπορείτε να ανατρέξετε εδώ: https://www.digitalocean.com/.

Οι υπηρεσίες των ενημερωτικών δελτίων μας φιλοξενούνται στην εταιρία Mailchimp(https://mailchimp.com/), που εδρεύει στην Ατλάντα των Η.Π.Α. και είναι συμβατή με GDPR.

Τα στοιχεία του προσωπικού σας λογαριασμού αποθηκεύονται στο διακομηστή της πλατφόρμας “Shift72” που εδρεύει στη Νέα Ζηλανδία, είναι, ωστόσο, απολύτως συμβατή με το GDPR. , για πληροφορίες σχετικά με τους όρους χρήσης και πολιτικής προστασίας δεδομένων παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: https://www.shift72.com/terms-of-service και https://www.shift72.com/privacy-policy), τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται στο διακομηστή του ATHICFF ή/και στο διακομηστή του παρόχου μας, Mailchimp, ή/και στο διακομηστή της συνεργαζόμενης με εμάς πλατφόρμας shift72).

Οποιαδήποτε πληροφορία αποστέλλεται μέσω SSL/HTTPS για λόγους ασφαλείας.

5. Διατήρηση και διαγραφή προσωπικών σας δεδομένων

Η αποθήκευση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται αποκλειστικά και μόνο για όσο απαιτείται, προκειμένου να ικανοποιούνται οι σκοποί της επεξεργασίας (όπως ορίστηκαν πιο πάνω) ή μέχρι να διαφωνήσετε με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από τo ATHICFF ή/και να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας. Εάν επιλέξετε να διαγραφείτε ή/και να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, ο λογαριασμός σας θα διαγραφεί και δεν θα λαμβάνετε πλέον μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εμάς, τα δε στοιχεία σας διαγράφονται.

Στην περίπτωση, ωστόσο, που απαιτείται από τη νομοθεσία ή σε περίπτωση που απαιτείται για τη δικαστική διεκδίκηση ή υπεράσπιση του ATHICFF, η διατήρηση των προσωπικών σας δεδομένων θα πραγματοποιείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

6. Έλεγχος των προσωπικών σας δεδομένων

Ως αναφέρουμε και ανωτέρω, ενδέχεται, εφόσον συμφωνείτε, να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για λόγους μάρκετινγκ και ενημέρωσης (newletters κ.λπ.). Διατηρείτε το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να μας γνωστοποιήσετε την αντίθεσή σας ως προς τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για λόγους ενημέρωσης επιλέγοντας τη σχετική ένδειξη.

Σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη μπορείτε απλώς να μας στείλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στην εξής διεύθυνση: info@athicff.com.

7. Tα λοιπά δικαιώματά σας

Ως επισκέπτης/χρήστης της ιστοσελίδας του ATHICFF, διατηρείτε τα κάτωθι δικαιώματα:

  • Να ζητήσετε από το ATHICFF οιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (δικαίωμα πληροφόρησης).
  • Να ζητήσετε τη διόρθωσή των προσωπικών σας δεδομένων σε περίπτωση που είναι ανακριβή ή/και ελλειπή («δικαίωμα διόρθωσης»).
  • Να ζητήσετε τη διαγραφή τους («δικαίωμα διαγραφής»). Η Εταιρία μας θα διαγράψει χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση τα προσωπικά σας δεδομένα υπό τους όρους και προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Η Εταιρία μας υποχρεούται να διαγράψει τα προσωπικά σας δεδομένα σας, εκτός εάν εκ του νόμου υποχρεούται να τα διατηρήσει.
  • Να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων υπό τους όρους και προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
  • Να λαμβάνετε τα προσωπικά σας δεδομένα σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπα, ήτοι σε ηλεκτρονική μορφή, καθώς και το δικαίωμα να τα διαβιβάζετε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας («δικαίωμα φορητότητας»).
  • Να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στηριζόμενοι σε λόγους που σχετίζονται με την προσωπική σας κατάσταση («δικαίωμα εναντίωσης»).
  • Να μην υπόκεισθε σε απόφαση, η οποία βασίζεται αποκλειστικά σε αυτοματοποιημένη διαδικασία λήψης αποφάσεων, όπως η κατάρτιση προφίλ, εφόσον η απόφαση θα είχε νομικές επιπτώσεις για εσάς ή άλλες εξίσου σημαντικές επιπτώσεις.
  • Να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας να χρησιμοποιούνται τα προσωπικά σας δεδομένα στο μέλλον, εν όλω ή εν μέρει. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση προ της ανάκλησής της.
  • Να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε περίπτωση που κρίνετε ότι έχουν παραβιασθεί τα προσωπικά σας δεδομένα.

Παρακαλείσθε να απευθύνετε οιοδήποτε σχετικό αίτημα ή ερώτημα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: info@athicff.com

8. Ασφάλεια – Προστασία – Αρχεία Καταγραφής Ασφάλειας (Security Logs)

Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια τα προσωπικά σας δεδομένα να είναι ασφαλή.  Προκειμένου να αποτραπεί η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αποκάλυψη, έχουν τεθεί σε εφαρμογή κατάλληλες φυσικές, ηλεκτρονικές και διαχειριστικές διαδικασίες για τη διαφύλαξη και διασφάλιση των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται.

Ο διακομιστής μας διαθέτει μηχανισμούς προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, εσωτερικά συστήματα αναφοράς και σύστημα ειδοποίησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε περίπτωση ανίχνευσης ύποπτης δραστηριότητας. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε εξ ολοκλήρου SSL / HTTPS σε όλο τον ιστότοπό μας. Με αυτόν τον τρόπο κρυπτογραφούνται οι επικοινωνίες των χρηστών μας με τους διακομιστές, έτσι ώστε οι προσωπικές πληροφορίες που τους αφορούν να μην μπορούν να ληφθούν από τρίτους χωρίς σχετική άδεια.

9. Προσωπικά δεδομένα παιδιών

Δεν αποθηκεύουμε εν γνώσει μας προσωπικά δεδομένα ατόμων κάτω των 18 ετών. Σε περίπτωση που λάβουμε γνώση ότι εν αγνοία μας αποθηκεύθηκαν προσωπικά δεδομένα παιδιών, διαγράφουμε αυτά ευθύς αμέσως μόλις καταστεί εφικτό.

10. Cookies και παρόμοιες τεχνολογίες

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούνται cookies για την αναγνώριση των επισκεπτών/χρηστών. Πρόκειται για μικρά αρχεία κειμένου που τοποθετούνται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας και συγκεκριμένα για αρχεία που αποστέλλονται από ένα διακομιστή ιστού σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού και αποθηκεύονται από το πρόγραμμα περιήγησης. Το αναγνωριστικό στη συνέχεια αποστέλλεται πίσω στον διακομιστή κάθε φορά που το πρόγραμμα περιήγησης ζητά μια σελίδα από το διακομιστή. Τα cookies βοηθούν στην ανάλυση της επισκεψιμότητας του ιστού ή μας ενημερώνουν όταν επισκέπτεστε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο. Επίσης, μας επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις και τις ρυθμίσεις σας, σας επιτρέπουν να συνδέεστε με τις υπηρεσίες μας, συμβάλλουν στην καταπολέμηση των απατών και αναλύουν τις επιδόσεις του δικτυακού τόπου και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε το Google Analytics για να αναλύσουμε τη χρήση του ιστοτόπου μας. Το Google Analytics συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπου μέσω cookies. Οι πληροφορίες που συλλέγονται σχετικά με τον ιστότοπό μας χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία αναφορών σχετικά με τη χρήση του ιστοτόπου μας. Η συλλογή και επεξεργασία δεδομένων από το Google Analytics διατίθενται εδώ: www.google.com/policies/privacy/partners/.

Επιπλέον χρησιμοποιούμε cookies με πηγή το FacebookPixes προς το σκοπό παρακολούθησης (tracking) των αναρτήσεών μας στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, καθώς, επίσης, και cookies (plain cookie) που βοηθούν να παρακολουθούμε τη συχνότητα επίσκεψης της ιστοσελίδας μας. Ένα cookie σε καμία περίπτωση δεν μας δίνει πρόσβαση στον υπολογιστή σας ή οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με εσάς, εκτός από τα δεδομένα που επιλέγετε να μοιραστείτε μαζί μας.

Μπορείτε να επιλέξετε να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού δέχονται αυτόματα τα cookies, αλλά, συνήθως, μπορείτε να τροποποιήσετε τη ρύθμιση του προγράμματος περιήγησής σας για να απορρίψετε τα cookies, αν προτιμάτε. Η ιστοσελίδα www.allaboutcookies.org προσφέρει απλές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των cookies χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους browsers.

Παρακαλούμε, επίσης, όπως διαβάσετε προσεκτικά την πολιτική cookies της συνεργαζόμενης με εμάς εταιρίας “Shift72”: https://www.shift72.com/privacy-policy.

O αποκλεισμός ή/και περιορισμός των cookies ενδέχεται να σας εμποδίσει να επωφεληθείτε πλήρως από τον δικτυακό μας τόπο.

11. Σύνδεσμοι (Links) σε ιστοσελίδες τρίτων

Στην ιστοσελίδα μας ενδέχεται να παρέχονται σύνδεσμοι (links) προς ιστοσελίδες τρίτων ομοίου ή παρεμφερούς περιεχομένου. Επισημαίνεται ότι η Εταιρία μας δεν ελέγχει τις εν λόγω ιστοσελίδες τρίτων και ως εκ τούτου ουδεμία ευθύνη δύναται να φέρει σε περίπτωση που κατά την επίσκεψη των εν λόγω ιστοσελίδων παραβιασθούν προσωπικά σας δεδομένα. Σας συστήνουμε να μελετήσετε και ελέγξετε την πολιτική προσωπικών δεδομένων κάθε τέτοιας ιστοσελίδας.

12. Τροποποιήσεις

Η Εταιρία μας διατηρεί το δικαίωμα να προβαίνει σε τροποποιήσεις των παρόντων όρων αναρτώντας τους εκάστοτε νέους όρους στην ιστοσελίδα μας.

Παρακαλείσθε όπως εξετάζετε τακτικά την ιστοσελίδα μας προκειμένου να είστε βέβαιοι ότι η πολιτική προσωπικών δεδομένων της εταιρίας μας σας βρίσκει σύμφωνους.

13. Πληροφορίες

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση: info@athicff.com

Βρίσκεστε στο περιβάλλον προσβάσιμης πληροφορίας

Επιστροφή στο athicff.com
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΔΩΡΗΤΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ