Από τα κόμικς στo animation / Εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά 9-12 ετών

Επιστροφή στο πρόγραμμα


Από τα κόμικς στo animation

Εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά 9-12 ετών

Ποιες είναι οι διαφορές και ποιες οι ομοιότητες ανάμεσα στα κόμικς και στο animation; Πώς δημιουργείται ένα κόμικς και πώς μπορεί να μετατραπεί σε animation; Με βάση ένα σενάριο, τα παιδιά σχεδιάζουν με τις τεχνικές κόμικς τα καρέ της ιστορίας. Με τις τεχνικές του cut out και stop motion animation, οι εικόνες ζωντανεύουν φωτογραφίζοντάς τες καρέ καρέ με μια σταθερά τοποθετημένη κάμερα. Στη συνέχεια, με σύντομη επεξεργασία οι εικόνες μπαίνουν σε σειρά δημιουργώντας ένα δείγμα ταινίας animation.

Διάρκεια Εργαστηρίου: 2 ώρες
Ηλικίες: 9 – 12
Σχεδιασμός: Comicdom
Yλοποίηση: Τόμεκ Γιοβάνης

ΤΟΜΕΚ ΓΙΟΒΑΝΗΣ
Εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Γεννήθηκε στην Πολωνία. Είναι απόφοιτος του τμήματος γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, με ειδικότητα το animation. Είναι δημιουργός του κόμικ άλμπουμ Ωχ Θεέ μου!!!, της σειράς κόμικς Κουλούρι (Jemma Press), και του fanzine ΗΕΗΕ!. Εικονογράφησε το βραβευμένο με ΕΒΓΕ 2016 μυθιστόρημα …Και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα της Μυρτώ Γεωργίου-Νίλσεν. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα έργα του έχουν βραβευθεί στα ΕΒΓΕ, στα Comicdom Awards και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Συνεργάζεται τακτικά με πολιτιστικούς φορείς και ομάδες παραδίδοντας μαθήματα κόμικς και οργανώνοντας workshops για παιδιά και νέους.
Τον τελευταίο καιρό έχει τακτική συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη δημιουργώντας εικονογραφήσεις και κόμικς για παιδιά και νέους.

Σχεδιασμός:

Ημερομηνία

24/11/2019
13:00 - 15:00


Τοποθεσία

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Επιστροφή στο πρόγραμμα