Κινούμενα αποτυπώματα / Εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά 7-9 ετών

Επιστροφή στο πρόγραμμα


Κινούμενα αποτυπώματα

Εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά 7-9 ετών

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις βασικές αρχές της τεχνικής stop motion animation.
Έχοντας ένα σενάριο που έχει μόνο αρχή και τέλος, βάζουν τη δική τους πινελιά και δημιουργούν τους χαρακτήρες, διαμορφώνοντας έτσι την πλοκή της ιστορίας. Στη συνέχεια, κατασκευάζουν φιγούρες και μαθαίνουν με απλά βήματα τη διαδικασία γυρίσματος μιας ταινίας κινούμενης εικόνας.

Η τεχνική που θα ακολουθηθεί είναι paper cut-out (2D) animation. Τα παιδιά αποτυπώνουν στο χαρτί το δακτυλικό τους αποτύπωμα και το παρατηρούν μέσα από έναν μεγεθυντικό φακό. Στη συνέχεια, το μετατρέπουν σε μια φιγούρα με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και το κινούν σε έναν λαβύρινθο έκπληξη!

Διάρκεια Εργαστηρίου: 2 ώρες
Ηλικίες: 7 – 9
Σχεδιασμός-υλοποίηση: Χριστίνα Ντεπιάν & Ιωάννα Γιακουμάτου

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΤΕΠΙΑΝ & ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ
Η Χριστίνα Ντεπιάν, εικαστικός-εκπαιδευτικός και η Ιωάννα Γιακουμάτου, εκπαιδευτικός οπτικοακουστικών τεχνών, αποτελούν μια «κινούμενη» ομάδα. Διδάσκουν stop motion animation και οι συμμετέχοντες των εργαστηρίων τους δημιουργούν τις δικές τους μοναδικές ταινίες κινούμενης εικόνας.
Οι δυο τους πραγματοποιούν εργαστήρια και σεμινάρια σε ποικίλες κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, με μια πρωτότυπη τεχνική και αισθητική animation που ενέχει τον πειραματισμό. Στόχος τους είναι οι συμμετέχοντες να βιώσουν τη συνεργασία, την ομαδική δουλειά και την ελευθερία στην αισθητική δημιουργία.

Ημερομηνία

23/11/2019
14:30 - 16:30


Τοποθεσία

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Επιστροφή στο πρόγραμμα