Μικροί Κινηματογραφιστές / Εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά 4-5 ετών

Μικροί Κινηματογραφιστές

Εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά 4-5 ετών

Πώς λειτουργεί η ψευδαίσθηση της κινούμενης εικόνας στον κινηματογράφο; Τι σχέση μπορεί να έχουν η φυσική, τα μαθηματικά, η μηχανική και η τεχνολογία με το σινεμά; Πώς μπορούμε να ζωγραφίσουμε ένα πουλί και μετά να το κάνουμε να πετάξει; Έναν άνθρωπο να τρέχει; Ξέρετε ότι, όταν μια εικόνα εναλλάσσεται γρήγορα, μας δίνει την αίσθηση της κίνησης;

Ελάτε να φτιάξουμε μια κατασκευή με το εκπαιδευτικό υλικό της σειράς Lego Duplo Education. Θα κάνουμε δοκιμές με διάφορες συνδεσμολογίες γραναζιών μέχρι να καταλήξουν σε μια ιδανική ταχύτητα περιστροφής της εικόνας, που θα την κάνει να μοιάζει κινούμενη.

Διάρκεια Εργαστηρίου: 1 ώρα
Ηλικίες: 4 – 5
Σχεδιασμός – Yλοποίηση: Εκπαιδευτικός οργανισμός STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών)

STEM Education
Ο εκπαιδευτικός Οργανισμός STEM Education αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα, που χρησιμοποιούν την διεπιστημονική μέθοδο STEM (Science, Technology, Engineering,
Mathematics) και απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες μαθητών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, στην κατεύθυνση του Engineering και του Coding. Η ομαδική εργασία, η ανάπτυξη τεχνολογικής γνώσης σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό, τη φυσική και τα μαθηματικά είναι εργαλεία που διαμοφώνουν από μικρή ηλικία τους problem solvers του μέλλοντος. Ως επιστημονικός σύμβουλος του WRO Hellas, ο STEM Education συμβάλλει στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, διαδίδοντας τις αρχές και τη μεθοδολογία που χαρακτηρίζουν και τα προγράμματά του.
www.stem.edu.gr

Ημερομηνία

24/11/2019
11:30 - 12:30


Τοποθεσία

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Επιστροφή στο πρόγραμμα

Βρίσκεστε στο περιβάλλον προσβάσιμης πληροφορίας

Επιστροφή στο athicff.com
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΔΩΡΗΤΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ