Ο «έξυπνος θεατής» – Διαβάζοντας τις κινηματογραφικές εικόνες / Εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά 8-12 ετών

Επιστροφή στο πρόγραμμα


Ο «έξυπνος θεατής» – Διαβάζοντας τις κινηματογραφικές εικόνες

Εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά 8-12 ετών

Μια εισαγωγή στην κινηματογραφική εκπαίδευση, μέσα από αποσπάσματα ταινιών του Φεστιβάλ.
Στην εποχή μας, μικροί και μεγάλοι κατακλύζονται συνεχώς από διάφορες οπτικοακουστικές πληροφορίες (Τηλεόραση, διαδίκτυο, τηλεπικοινωνίες, βιντεοπαιχνίδια κ.ά), όπου γραπτός λόγος, εικόνα και ήχος συνυπάρχουν. Μέσω του εργαστηρίου, τα παιδιά λαμβάνουν τα εργαλεία για να αποκρυπτογραφήσουν τα οπτικοακουστικά μηνύματα και να αποκωδικοποιήσουν τις εικόνες. Χρησιμοποιώντας τον κινηματογράφο ως εργαλείο, με διάφορα διαδραστικά και ομαδικά παιχνίδια, τα παιδιά μεταμορφώνονται σε «έξυπνους θεατές».

Με το πέρας του εργαστηρίου, ακολουθεί η προβολή της ενότητας Το μέλλον είναι δικό μας-Ταινίες μικρού μήκους για παιδιά από 8 ετών, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος (16:15).

Διάρκεια Εργαστηρίου: 1 ώρα
Ηλικίες: 8 – 12
Σχεδιασμός – Yλοποίηση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου

ΚΑΤΙΑ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Σπούδασε φιλοσοφία στη Σορβόννη και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτιστική διαχείριση. Έχει εργαστεί στο πολιτιστικό πάρκο «Parc & Grande Halle de la Villette» στο Παρίσι και στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη στην Αθήνα ως υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με διάφορους φορείς: σχεδιάζει, συντονίζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι διευθύντρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας από το 2018.

Ημερομηνία

24/11/2019
15:00 - 16:00


Τοποθεσία

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Επιστροφή στο πρόγραμμα