Φρίτζι: Μια Επαναστατική Ιστορία (Fritzi: A Revolutionary Tale) – ηλικίες: 10+

Φρίτζι: Μια Επαναστατική Ιστορία (Fritzi: A Revolutionary Tale)

Τύπος ταινίας: Μεγάλου μήκους
Ηλικίες: 10+
Διάρκεια: 87’
Χρονολογία: 2019

Γλώσσα: Αγγλικά
Υπότιτλοι: Με ελληνικούς υπότιτλους και υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής
Χώρα: Γερμανία/Βέλγιο/Λουξεμβούργο/Τσεχία
Σκηνοθεσία: Ραλφ Κούκουλα, Ματίας Μπρουν

Σάββατο 23/11 18:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος)

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πώς αλλάζει ένα κορίτσι τη ροή της Ιστορίας και μαζί και ολόκληρο τον κόσμο; Η απάντηση μπορεί να σας ξαφνιάσει, αλλά σίγουρα θα σας συναρπάσει στο Φρίτζι: Μια Επαναστατική Ιστορία, μια ταινία-κειμήλιο που παντρεύει την ιστορική αναδρομή με το animation.

 

Στην ανατολική Γερμανία του 1989, η 12χρονη Φρίτζι φροντίζει με αγάπη το σκύλο τής καλύτερής της φίλης, Σόφι, όσο εκείνη βρίσκεται για καλοκαιρινές διακοπές στην Ουγγαρία. Όταν η Σόφι δεν επιστρέφει, η Φρίτζι συνειδητοποιεί ότι έχει μεταναστεύσει με την οικογένειά της αναζητώντας μια καλύτερη ζωή μακριά από το φασιστικό καθεστώς. Προσπαθώντας να συμφιλιωθεί με την ιδέα, η Φρίτζι γνωρίζει ένα αγόρι που της μαθαίνει για τη μάχη για ελευθερία σε όλη την Ευρώπη και το κορίτσι αποφασίζει να περάσει το επικίνδυνο Τείχος που χωρίζει την Ανατολή από την Δύση και να επανενωθεί με τη φίλη της.

 

Πλούσια σε ιστορικά γεγονότα και αυθεντική ατμόσφαιρα, χειροποίητη παστέλ αισθητική και θαρραλέους χαρακτήρες, η ταινία μπορεί να εκτυλίσσεται σχεδόν 30 χρόνια πριν αλλά το μήνυμά της για το φόβο που τροφοδοτεί φασιστικά καθεστώτα και την απελευθερωτική αντίδραση σε αυτά εξακολουθεί να αντηχεί ακόμα και σήμερα, ειδικά στη σύγχρονη ευρωπαϊκή Ιστορία. (Ο Μαρκ Τουέιν, άλλωστε, είχε πει πως η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά ομοιοκαταληκτεί.) Ποτέ άλλοτε το δικαίωμα στη δημοκρατία δεν έχει αποδοθεί με τόση οπτική ομορφιά και το Φρίτζι: Μια Επαναστατική Ιστορία απεικονίζει την ειρηνική επανάσταση του 1989 από την οπτική γωνία ενός παιδιού σε μια ιδανική προβολή για όλη την οικογένεια.

Photos

Trailer


Επιστροφή στο πρόγραμμα

Βρίσκεστε στο περιβάλλον προσβάσιμης πληροφορίας

Επιστροφή στο athicff.com
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΔΩΡΗΤΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ