Η καλύτερη νεανική ταινία της χρονιάς έρχεται δωρεάν στο σχολείο σας!

Εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία που καταγράφηκε για πρώτη φορά στο ομώνυμο βιβλίο που αποτέλεσε εκδοτικό φαινόμενο στην Ιταλία, το Ο Αδελφός μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους (Stefano Cipani, 2019) είναι μια χιουμοριστική οικογενειακή ταινία για την ατέλεια και την ποικιλομορφία. Ο Τζίο, ο μικρός αδελφός του Τζακ, έχει Σύνδρομο Down. Ο Τζακ πιστεύει από μικρός τους γονείς του, οι οποίοι του έλεγαν ότι ο Τζίο είναι ιδιαίτερος και έχει υπερφυσικές δυνάμεις. Όμως καθώς ο Τζακ μεγαλώνει, ο θαυμασμός του για το διαφορετικό αδερφό του, που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τους δεινόσαυρους, δίνει σταδιακά τη θέση του σε ένα αίσθημα ντροπής. Όταν ο Τζακ ξεκινά το Γυμνάσιο και συναντά την πρώτη του αγάπη, την Αριάνα, δεν της αποκαλύπτει την αναπηρία του Τζίο, και μάλιστα τον διαγράφει από τη ζωή του για τα μάτια των άλλων, χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες της συμπεριφοράς του. Ο Τζακ θα χρειαστεί να μάθει ότι δεν μπορείς να αγαπηθείς όταν απαρνιέσαι ένα τόσο σημαντικό κομμάτι του εαυτό σου και ο αδερφός του θα του δώσει ένα πολύτιμο μάθημα ζωής με την πρωτότυπη ματιά του και την απρόσμενη σοφία του.

H ταινία, που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2019, απέσπασε το βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου τον Απρίλιο 2020, μετά από ταυτόχρονη online ψηφοφορία πανευρωπαϊκής κριτικής επιτροπής αποτελούμενης από περισσότερους από 2.000 νέους ηλικίας 12-14 ετών, από 32 χώρες της Ευρώπης. Με κατανόηση, ανοιχτό μυαλό και χωρίς ίχνος διδακτισμού, η ταινία παρουσιάζει την αποδοχή σαν πρόκληση και ως μοναδικό δρόμο προς την απελευθέρωση από τις προκαταλήψεις και τη ντροπή.

 

H ταινία προσφέρεται για δωρεάν προβολή σε μαθητές Γυμνασίου και συνοδεύεται από εκπαιδευτικό υλικό για δραστηριότητες στην ψηφιακή ή φυσική τάξη.

Photos

Trailer

H ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο μιας νέας κινηματογραφικής συνεργασίας που στοχεύει να προωθήσει ταινίες για παιδιά και νέους, βραβευμένες από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία.  

Συνδιοργάνωση:
Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας | Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους |
Cinedoc Kids

Υπο την αιγίδα: Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Σε συνεργασία:
Πρεσβεία της Ιταλίας |
Πολιτιστική Πρωτοβουλία Tempo Forte |
Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος |
Κινηματογράφος Δαναός |
Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Πρεσβεία της  Ιταλίας και στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας Tempo Forte.

Ενδιαφέρεστε να κλείσετε μια προβολή για το δικό σας σχολείο;

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο:

Βρίσκεστε στο περιβάλλον προσβάσιμης πληροφορίας

Επιστροφή στο athicff.com
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΔΩΡΗΤΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ