Η Ζωή Χωρίς Την Σάρα Άματ (Life Without Sara Amat) – ηλικίες: 15+

Η Ζωή Χωρίς Την Σάρα Άματ (Life Without Sara Amat)

Τύπος ταινίας: Μεγάλου μήκους
Ηλικίες: 15+
Διάρκεια: 75’
Χρονολογία: 2019

Γλώσσα: Καταλανικά
Υπότιτλοι: Με ελληνικούς υπότιτλους και υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής
Χώρα: Ισπανία
Σκηνοθεσία: Λόρα Ζάου

Σάββατο 23/11 18:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος)

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Για τους περισσότερους, το καλοκαίρι του πρώτου φιλιού και του πρώτου έρωτα μένει χαραγμένο στη μνήμη για πάντα. Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου Η Ζωή Χωρίς την Σάρα Άματ είναι ένας ύμνος σε αυτή την ιερή στιγμή και ανάμνηση.

Ο 13χρονος Πεπ περνάει το καλοκαίρι με τη γιαγιά του σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Ισπανίας. Κάνει παρέα με τα παιδιά της γειτονιάς όταν η μυστηριώδης Σάρα κερδίζει όλη του την προσοχή. Όμως η Σάρα εξαφανίζεται ξαφνικά την άλλη μέρα και ολόκληρο το χωριό στήνει επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης, με τον Πεπ να μαθαίνει γρήγορα ότι η Σάρα δεν χάθηκε, αλλά το έσκασε μόνη της από το σπίτι της. Η ζωή του ανατρέπεται όταν συνειδητοποιεί ότι η η Σάρα κρύβεται στην κρεβατοκάμαρά του. Για τις επόμενες μέρες, πίσω από μια κλειστή πόρτα ένας τρυφερός δεσμός αναπτύσσεται ανάμεσα στον Πεπ και την Σάρα που θα σημαδέψει το νεαρό αγόρι για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Γεμάτη αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια, η ταινία ανθίζει στην κρίσιμη στιγμή που διασταυρώνεται η χαρά του να παίζεις κρυφτό με τους φίλους σου στο ξαφνικό ενδιαφέρον σου για τη λογοτεχνία του 19ου αιώνα, δηλαδή μόλις βρεθείς στο κατώφλι της ενηλικίωσης, αλλά νιώθεις ταυτόχρονα και παιδί. Παρόλο που εκτυλίσσεται με ρετρό διάθεση στη δεκαετία του 1980, το Η Ζωή Χωρίς την Σάρα Άματ, βραβευμένο ως Καλύτερη Εφηβική Ταινία στο φετινό Zlin International Film Festival for Children and Youth, αποτελεί ένα πορτρέτο νεανικού έρωτα για όλες τις εποχές.

Photos

Trailer


Επιστροφή στο πρόγραμμα

Βρίσκεστε στο περιβάλλον προσβάσιμης πληροφορίας

Επιστροφή στο athicff.com
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΔΩΡΗΤΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ