ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ‘Aπό τις Λέξεις στην Εικόνα’

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ‘Aπό τις Λέξεις στην Εικόνα’

DOCUMENTARY SCREENWRITING WORKSHOP ‘From Words to Image’

● Ηλικίες 10+
Share

Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ είχε πει: “Αν στις ταινίες μυθοπλασίας, ο σκηνοθέτης είναι ο θεός, στο ντοκιμαντέρ ο Θεός είναι ο σκηνοθέτης”. Πώς φτιάχνεται όμως ένα ντοκιμαντέρ; Οι συμμετέχοντες/ουσες του εργαστηρίου έχουν την ευκαιρία να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των χαρακτήρων μιας πραγματικής ταινίας, του BugBoy του Λουκά Παλαιοκρασά, η οποία βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ. Μέσα από τη διαδικασία αλλά και συζητώντας με το σκηνοθέτη, θα μάθουν πώς γυρίζεται ένα ντοκιμαντέρ αλλά και πώς διαμορφώνεται η ταινία στο στάδιο των γυρισμάτων και του μοντάζ.

Το ντοκιμαντέρ Bugboy διηγείται την ιστορία του 16χρονου Γιώργου ο οποίος δυσκολεύεται να κάνει φίλους.  Απογοητευμένος από τις ανθρώπινες σχέσεις και αποσυνδεδεμένος από τους συνομηλίκους του, ο Γιώργος βρίσκει ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο για να επιβιώσει: αφιερώνεται στο πάθος του για τη φύση και βρίσκει παρηγοριά στον μικρόκοσμο των εντόμων.

Η ταινία υλοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και είναι παραγωγή των εταιριών Anemon (Ελλάδα), Toolbox (Δανία) και Flach Film Production (Γαλλία).

 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Λουκάς Παλαιοκρασσάς και Ρέα Αποστολίδη

 

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 15:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων

Η προπώληση θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ηλικίες
10-12
Διάρκεια
90'
Αριθμός συμμετεχόντων
20
Κόστος συμμετοχής
15€
Μετάβαση στο περιεχόμενο