ATHICFF for Professionals
- -Σεμινάρια & Εργαστήρια για νέους επαγγελματίες
- -Παρουσιάσεις καλών πρακτικών
- -Συναντήσεις δικτύωσης
Το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, στο πλαίσιο της φετινής του διοργάνωσης, εγκαινιάζει την πρωτοβουλία ATHICFF for Professionals που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos Athens. Πρόκειται για μια δράση που απευθύνεται σε σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς του οπτικοακουστικού χώρου, με στόχο την ενίσχυση και εξωστρέφεια της παραγωγής παιδικού και εφηβικού περιεχομένου στη χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα, το ATHICFF for Professionals περιλαμβάνει σεμινάρια και εργαστήρια για σεναριογράφους και σκηνοθέτες, παρουσιάσεις καλών πρακτικών συμπαραγωγής – με εστίαση στις συμπαραγωγές χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις δικτύωσης μεταξύ Ελλήνων παραγωγών παιδικού περιεχομένου και Ευρωπαίων συναδέλφων τους και sales agents με στόχο την προώθηση της συνεργασίας.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της δράσης έχει ως εξής:
Scriptwriter’s Playground | Τετάρτη 15 Νοεμβρίου | 14:00 – 20:00 | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Εκπαιδευτικών
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο, ειδικά σχεδιασμένο για τους σεναριογράφους και σκηνοθέτες των τριών (3) projects που έφτασαν στην κορυφή του Διαγωνισμού Ανάπτυξης Σεναρίου που υλοποίησε το Φεστιβάλ σε συνεργασία με το Cinekid Festival. Οι συμμετέχοντες είναι: Ιωάννα Πιατά – σεναριογράφος (PARACOSM, κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους), Φώτης Δούσος – σεναριογράφος & Αλέξανδρος Ράπτης – σεναριογράφος και σκηνοθέτης (THE CITY OF LOST ROBOTS, κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους) και Αλέξανδρος Τσιλιφώνης – σεναριογράφος και σκηνοθέτης (Τhe T3ST, κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους).
Οι μέντορες, ειδικοί του χώρου, που συμμετέχουν είναι οι: Τζωρτζίνα Κακουδάκη – Δραματουργός (Ελλάδα) και οι παραγωγοί Μίλαν Στογιάνοβιτς – Sense Production (Σερβία) και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης – Heretic (Ελλάδα).
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά εργαστηρίων σχετικά με τη δραματουργική προσέγγιση και ανάπτυξη των χαρακτήρων, τη χαρτογράφηση της διεθνούς βιομηχανίας κινηματογράφου για παιδιά και νέους, καθώς και πρακτικές συμβουλές σχετικά με τα διαθέσιμα εργαλεία χρηματοδότησης και ανάπτυξης του έργου τους.
Η εκδήλωση απευθύνεται αποκλειστικά στους συμμετέχοντες.
Greet the Greeks | Πέμπτη 16 Νοεμβρίου | 11:00-14:00 | Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos Athens
Πέντε decision makers του ευρωπαϊκού οπτικοακουστικού τομέα, με πολυετή εμπειρία στην παραγωγή, τις πωλήσεις και τη διανομή, συναντούν έξι Έλληνες σκηνοθέτες και παραγωγούς ταινιών με παιδικό περιεχόμενο, με στόχο τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας και ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών projects.
Οι: Τίνε Κλιντ, CEO, Level K (Δανία), Τζεναρίνο Ρομάνο, International Sales Manager, Dandelooo (Γαλλία), Τζο-Αν Μπλούιν, Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Festival International du Film pour Enfants de Montreal, FIFEM (Καναδάς) Μίλαν Στογιάνοβιτς, Παραγωγός, Sense Production (Σερβία), Αμίλα Σιρκινάγκιτς, υπεύθυνη Industry, BUSTER Children’s Film Festival (Δανία) και Πάβλα Κουμπέτσκοβα, Παραγωγός, Nutprodukce (Τσεχία), θα συνομιλήσουν με τους συντελεστές των παρακάτω ελληνικών ταινιών:
Ο Θησαυρός του Νίκο – σκηνοθεσία Κωνσταντής Φραγκόπουλος, παραγωγή Anemon Productions
Εκκόλαψη – σκηνοθεσία Λουκάς Παλαιοκρασάς, παραγωγή Anemon Productions
Επτά ψυχές στο στόμα – σκηνοθεσία Ζαχαρίας Μαυροειδής, παραγωγή Wild At Heart
Ισοδιάφοροι – σκηνοθεσία Δημήτρης Πατρίκιος, παραγωγή Simio Productions
Όταν έφυγαν τα αγάλματα – σκηνοθεσία Ίρις Μπαγλανέα, παραγωγή Αργοναύτες
Tettix – σκηνοθεσία Στέλλα Σερέφογλου, παραγωγή Open Borders Productions
Η εκδήλωση απευθύνεται αποκλειστικά στους συμμετέχοντες.
Case Studies: η τέχνη της συμπαραγωγής παιδικών ταινιών | Πέμπτη 16 Νοεμβρίου | 16:00-18:00 | Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos Athens
Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Η Γειτονιά μας» που, για δεύτερη χρονιά φέτος, φιλοξενεί ταινίες από χώρες της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης, δύο κορυφαίοι παραγωγοί, οι ταινίες των οποίων έχουν διακριθεί σε διεθνή παιδικά φεστιβάλ, συνομιλούν για τη εκρηκτική δυναμική της συμπαραγωγής που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Η συζήτηση δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες σκηνοθέτες και παραγωγούς να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες συνεργασίας με τις γειτονικές μας χώρες.
Παρουσιάζουν οι
Τίνε Κλιντ – CEO, Level K (Δανία), sales agent του Ο Τόνι, η Σέλι και το Μαγικό Φως – Tony, Shelly and the Magic Light, Φίλιπ Πόσιβατς (Σλοβακία, Ουγγαρία, Τσεχία, 2023) προβολή του φετινού Φεστιβάλ.
Μίλαν Στογιάνοβιτς – παραγωγός, Sense Production (Σερβία), Πώς Έμαθα να Πετάω – How I learned to Fly, Ραντιβόι Άντριτς, Σερβία / Κροατία / Βουλγαρία / Σλοβακία, 2022.
Συντονίζει η Αμάντα Λιβανού, Πρόεδρος του Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και Παραγωγός της Neda Film.
Η εκδήλωση διεξάγεται στα αγγλικά και είναι ανοιχτή για το κοινό.