OPEN CALL – Young Reporters

Ημερομηνία δημοσίευσης 20.09.2024 Πίσω στην κατηγορία
OPEN CALL – Young Reporters

Μήπως γεννήθηκες δημοσιογράφος; Η νέα τρελή ιδέα του Φεστιβάλ είναι εδώ!

Share

Κάτσαμε και σκεφτήκαμε: Ποιος θα μπορούσε να καλύψει καλύτερα δημοσιογραφικά ένα Φεστιβάλ για παιδιά από τα ίδια τα παιδιά; Κάπως έτσι, σας παρουσιάζουμε τους Young Reporters!
Αναζητούμε 20 εφήβους από 14-17 ετών που με συνεντεύξεις, ρεπορτάζ, βίντεο και φωτογραφίες θα καταγράψουν τον παλμό του 7ου Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Ποια ήταν η ταινία που ξεσήκωσε το κοινό; Τι δουλειά κάνει ο Διευθυντής Προγράμματος; Τι γίνεται στο φουαγιέ; Θα έχουν επίσης την ευκαιρία, μέσω zoom ή δια ζώσης, να πάρουν συνεντεύξεις από τους ίδιους τους δημιουργούς των ταινιών!

Θα προηγηθεί ένα μίνι Εργαστήρι Δημοσιογραφίας, τεσσάρων συναντήσεων, στις οποίες οι νέοι ρεπόρτερ θα μάθουν τις βασικές αρχές του ρεπορτάζ, της κινηματογραφικής κριτικής και των συνεντεύξεων, ενώ θα εκπαιδευτούν στη λήψη δημοσιογραφικών βίντεο.

Αν έχεις έμφυτη περιέργεια, σου αρέσει να κάνεις ερωτήσεις, αν βλέπεις με χιούμορ και λοξή ματιά τα γεγονότα και επιπλέον αγαπάς τον κινηματογράφο, έλα στη δημοσιογραφική ομάδα του Φεστιβάλ!

Το εργαστήρι είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται σε 14-17 ετών που θα δεσμευτούν να συμμετέχουν στις συναντήσεις μας τα 4 Σάββατα που προηγούνται του Φεστιβάλ:
12 & 19 Οκτωβρίου και
2 & 9 Νοεμβρίου
Ώρες εργαστηρίου: 5:00μμ -6:30μμ
Σημείο Συνάντησης: Τα γραφεία του Φεστιβάλ, Σόλωνος 130, Αθήνα 10681

Απαραίτητη διαθεσιμότητα:
Παρασκευή 22/11 (6:00μμ – 10:00) για την πρεμιέρα του Φεστιβάλ και το
Σαββατοκύριακο 23 & 24 Νοεμβρίου (για τετράωρες βάρδιες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στον Κινηματογράφο Δαναός).

Δήλωση συμμετοχής:
Στείλε μας ένα mail στο info@athicff.com με θέμα «ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ Young Reporters 2024» μαζί με το όνομά σου, τηλέφωνο επικοινωνίας, ημερομηνία γέννησης, και ένα κειμενάκι για το τι σου προσφέρει το σινεμά και το λόγο που θα ήθελες να συμμετάσχεις στην ομάδα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου!

Όσοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Υoung Reporters 2024, εξασφαλίζουν αμέσως διπλές προσκλήσεις για όλες τις προβολές του Φεστιβάλ από 22-24 Νοεμβρίου!

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο