Το παιχνίδι του κινηματογράφου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Για μαθητές/μαθήτριες προσχολικής εκπαίδευσης (Προνήπιο, Νήπιο) & Α’ Δημοτικού

Μέσα από τις ταινίες του προγράμματος, τα παιδιά ανακαλύπτουν την αξία της καλοσύνης, της ενσυναίσθησης και της χαράς του να μοιράζονται περιπέτειες με άλλους. Απελευθερώνουν τη φαντασία τους μέσα από διαδραστικά παιχνίδια πριν και μετά την προβολή και παίζουν με τους ήρωες των ταινιών, πυροδοτώντας τη σπίθα της δημιουργικότητας. Μέσα από την προβολή και τα παιχνίδια, θα εξερευνήσουμε τα θαύματα της φύσης και θα ανακαλύψουμε μαζί την ομορφιά και την αρμονία του κόσμου γύρω μας.

 

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να δηλώσετε ενδιαφέρον ή κάντε την κράτησή σας τηλεφωνικά από 1η Σεπτεμβρίου στο 210 7256579 Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 16:00.

Ένα πουλάκι που έχει αναλάβει την τακτοποίηση του ουρανού, αφήνει ένα αστέρι να του πέσει κατά λάθος στη Γη. Εκεί, το βρίσκουν κάποια παιδιά.
● Άννα Κουζίνα ● 3’ ● Ρωσία
Ένα κοριτσάκι περνάει τη μέρα του στην κουζίνα με την αγαπημένη του γιαγιά, βοηθώντας τη να ετοιμάσει το φαγητό, μέσα από παιχνίδια, γέλια και μερικά ατυχηματάκια.
● Άντρεα Τζιζέλ Πέρες ● 2΄ ● Γουατεμάλα
Ένα αγόρι προσπαθεί να βελτιώσει μια κακή συνήθεια που έχει η γιαγιά του στο οικογενειακό γεύμα.
● Φλοράν Χιλ ● 4’ ● Γαλλία
O Κύριος Ξωτικό θέλει να περάσει τη μέρα του κάνοντας ηλιοθεραπεία στο ωραίο του νησί. Αλλά ένα βλοσυρό σύννεφο στρογγυλοκάθεται μπροστά στον ήλιο.
● Ζουζάνα Κούποβα, Φίλιπ Ντιβιάκ ● 5΄ ● Τσεχία
Το καναρίνι Κικί γνωρίζει μόνο το κλουβί του και την κυρία που το ταΐζει. Όταν η πόρτα του κλουβιού μένει ξεκλείδωτη, το σκάει και ανακαλύπτει τον έξω κόσμο. Αλλά η ζωή είναι τρομακτική για ένα ελεύθερο πουλί.
● Νικολά Μπιάνκο - Λεβρίν, Ζουλί Ρεμπωβίλ ● 6' ● Γαλλία

Βήμα Βήμα

Step By Step

Μια μικρή γαλότσα ξυπνά στην όχθη ενός ποταμού. Στον δρόμο για το σπίτι, θα περιπλανηθεί στο δάσος και θα συναντήσει εμπόδια που θα την κάνουν ακόμα πιο δυνατή.
● Θεοντόρ Ζανβιέ, Φάνι Πάολι, Έμμα Γκαχ, Άναμπελ Ντέιβιντ, Τζούλι Βαλεντίν, Κλερ Ρόμπερτ ● 7' ● Γαλλία
Ένα ηλιολούλουδο που όμοιό του δεν υπάρχει αποφασίζει να δει το περιβάλλον του από άλλη οπτική και ανακαλύπτει ένα σύμπαν εντελώς διαφορετικό απ'ό,τι γνώριζε ως τώρα.
● Ναταλία Τσερνισέβα ● 5’ ● Γαλλία
Σε ένα λαμπερό χειμερινό μέρος, δύο φίλοι, το Γουρουνάκι και η Αγελαδίτσα, περνούν τέλεια κάνοντας πατινάζ στην παγωμένη λίμνη. Μέχρι που ένας παράξενος και άγνωστος κόσμος ανοίγεται ξαφνικά κάτω από τα πόδια τους.
● Ίγκνας Μεϊλούνας ● 12' ● Λιθουανία
Μετάβαση στο περιεχόμενο