Το Πέρασμα (The Crossing) – ηλικίες: 10+

Το Πέρασμα (The Crossing)

Τύπος ταινίας: Μικρού μήκους
Ηλικίες: 10+
Διάρκεια: 100'
Χρονολογία: 2020

Γλώσσα: Νορβηγικά
Υπότιτλοι: Με ελληνικούς υπότιτλους και υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής
Χώρα: Νορβηγία
Σκηνοθεσία: Τζοάν Χέλγκελαντ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μπορούν τέσσερα παιδιά ηλικίας από 10 ως 12 ετών να εξαπατήσουν μια στρατιά από Ναζί στην Ευρώπη του Β’ Παγκοσμίου και να τη γλιτώσουν;

Είναι Δεκέμβριος του 1942 και η 10χρονη Γκέρντα με τον αδερφό της Ότο ζουν μια απίστευτη περιπέτεια όταν οι γονείς τους, μέλη της νορβηγικής αντίστασης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συλλαμβάνονται την παραμονή των Χριστουγέννων. Τα δύο αδέρφια μένουν μόνα τους και μια μέρα ανακαλύπτουν κρυμμένα σε μια ντουλάπα στο υπόγειό τους δύο μικρά εβραιόπουλα, την Σάρα και τον Ντάνιελ. Η Γκέρντα και ο Ότο καλούνται να ολοκληρώσουν την καλή πράξη που ξεκίνησαν οι γονείς τους: να βοηθήσουν τα άλλα δύο αδέρφια να περάσουν με ασφάλεια κάτω από τη μύτη των Ναζί τα σύνορα της Νορβηγίας προς την ουδέτερη Σουηδία και να επανενωθούν με τους γονείς τους.

Το Πέρασμα βλέπεται με κομμένη την ανάσα από όλη την οικογένεια, χάρη στη συναρπαστική και συγκινητική πλοκή του, τα υπέροχα χειμωνιάτικα πλάνα του και την ερμηνεία-αποκάλυψη της μικρής Άννα Σοφία Σκάρχολτ, που φέρνει δυναμισμό και ανθρωπιά στο ρόλο της Γκέρντα. Η ηρωίδα μετατρέπει ένα ιστορικό γεγονός σε προσωπική υπόθεση που αφορά όλους τους θεατές ακόμα και σήμερα, 70 χρόνια μετά. Άλλωστε το μήνυμα της συμπόνοιας και της τόλμης σε αυτή την πολεμική περιπέτεια για όλες τις ηλικίες δεν έχει ημερομηνία λήξης, γι’αυτό και η ταινία κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Παιδικής Ταινίας στο φετινό Zlin International Film Festival for Children and Youth.

Photos


Επιστροφή στο πρόγραμμα

Βρίσκεστε στο περιβάλλον προσβάσιμης πληροφορίας

Επιστροφή στο athicff.com
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΔΩΡΗΤΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ