Το Τέλειο 10άρι (Perfect 10) – ηλικίες: 15+

Το Τέλειο 10άρι (Perfect 10)

Τύπος ταινίας: Μεγάλου μήκους
Ηλικίες: 15+
Διάρκεια: 84’
Χρονολογία: 2020

Γλώσσα: Αγγλικά
Υπότιτλοι: Με ελληνικούς υπότιτλους και υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο
Σκηνοθεσία: Έβα Ράιλι

Σάββατο 23/11 18:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος)

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σπάνια η τρικυμιώδης φύση της εφηβικής ηλικίας παρουσιάζεται με τέτοια αυθεντικότητα και κατανόηση από μια πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτη όπως στο Τέλειο 10άρι της Έβα Ράιλι, μια ταινία για το γλυκό θρίαμβο ενός κοριτσιού ενάντια στις προσωπικές δυσκολίες.

Η Λι είναι μια δυναμική 15χρονη που έχει μπουχτίσει με τα μαθήματα ρυθμικής – λατρεύει το άθλημα, αλλά τελευταία δεν την εκφράζει πια και τα υπόλοιπα κορίτσια την εκνευρίζουν συνεχώς. Μια μέρα, γυρίζει σπίτι της και βρίσκει ένα νεαρό που ισχυρίζεται ότι είναι ο ετεροθαλής αδερφός της, αναποδογυρίζοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή της. Η Λι, που δεν γνώριζε την ύπαρξή του, αποκλείει κάθε επαφή μαζί του μέχρι που συνειδητοποιεί ότι δεν είναι τόσο κακός – είναι μεγαλύτερος, αλλά όχι απαραίτητα σοφότερος και η τολμηρή καθημερινότητά του που φλερτάρει συχνά με την παρανομία συναρπάζει την Λι, που αναζητά μια διέξοδο από την ψυχολογική της μιζέρια. Σύντομα, η Λι μπλέκεται στις βρωμοδουλειές του αδερφού της και της παρέας του, εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική φυσική της κατάσταση και καταλαβαίνει ότι μόνο εκείνη μπορεί να χαράξει την πορεία της ζωής της.

To σκηνοθετικό ντεμπούτο της Βρετανίδας Έβα Ράιλι είναι τόσα πολλά πράγματα μαζί: μια απελευθερωτική ιστορία για τον ισχυρό δεσμό και τις ισορροπίες στη σχέση ανάμεσα σε δύο αδέρφια, μια εξερεύνηση του γυναικείου εσωτερικού κόσμου και της τεράστιας δύναμής του και η κινηματογραφική selfie μιας ασυμβίβαστης έφηβης που ίσως και να εκφράζει ολόκληρη τη σημερινή γενιά. Αποκάλυψη η ερμηνεία της Φράνκι Μποξ, που με αξιοζήλευτη ενέργεια και επιμονή πλάθει ένα ρεαλιστικό, πειστικό χαρακτήρα που καταφέρνει να βρει το δρόμο που του αξίζει.

Photos

Trailer


Επιστροφή στο πρόγραμμα

Βρίσκεστε στο περιβάλλον προσβάσιμης πληροφορίας

Επιστροφή στο athicff.com
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΔΩΡΗΤΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ