Στα Άδυτα του Κόσμου (Veins of the World) – ηλικίες: 9+

Στα Άδυτα του Κόσμου (Veins of the World)

Τύπος ταινίας: Μεγάλου μήκους
Ηλικίες: 9+
Διάρκεια: 97’
Χρονολογία: 2020

Γλώσσα: Μογγολικά
Υπότιτλοι: Με ελληνικούς υπότιτλους και υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής
Χώρα: Μογγολία/Γερμανία
Σκηνοθεσία: Μπιασμπασούρεν Νταβά

Σάββατο 23/11 18:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος)

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η σκηνοθέτης της αξέχαστης Ιστορίας της Καμήλας που Δάκρυσε στρέφει και πάλι την αυθεντική ματιά της σε μια οικογένεια νομάδων, συνδυάζοντας τον πλούτο εικόνων και συναισθημάτων με μια κραυγή αγωνίας για το περιβάλλον.

O Άμρα είναι ένα 11χρονο αγόρι που ζει μια νομαδική ζωή με την οικογένειά του στην Μογγολία: δεν έχουν μόνιμο σπίτι, αλλά περιπλανώνται συνεχώς ακολουθώντας το κοπάδι προβάτων τους και πηγαίνοντας όπου βρίσκουν δουλειά. Ο πατέρας του Άμρα είναι ο αρχηγός της μάχης των νομάδων ενάντια σε μια διψασμένη για χρήμα εταιρεία εξόρυξης που καταστρέφει τον τόπο τους με τις επιθετικές μεθόδους της και σύντομα ο Άμρα καλείται να τον διαδεχτεί μετά από μια οικογενειακή τραγωδία. Αναρωτώμενος πώς μπορεί να βοηθήσει, ο Άμρα δηλώνει συμμετοχή στο ριάλιτι Μογγολία Έχεις Ταλέντο, προκειμένου να διατυμπανίσει τα πιστεύω του και να προκαλέσει μια επείγουσα αλλαγή.

Με πλάνα εκθαμβωτικής ομορφιάς κατά μήκος των μογγολικών τοπίων, η ταινία ζεσταίνει την καρδιά ανοίγοντας ένα παράθυρο στη φύση και τις παραδόσεις των ιθαγενών που απειλούνται από την ολοένα και πιο ισχυρή βιομηχανία εξόρυξης, ενώ προκαλεί επίκαιρες συζητήσεις για τη συμπεριφορά των κατοίκων του πλανήτη απέναντι στο περιβάλλον από την οπτική ενός μικρού αγοριού που έχει μια ζωτικής σημασίας σχέση με τη φύση.

Photos

Trailer


Επιστροφή στο πρόγραμμα

Βρίσκεστε στο περιβάλλον προσβάσιμης πληροφορίας

Επιστροφή στο athicff.com
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΔΩΡΗΤΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ